torsdag 4 april 2013

påskhelgen

Påskhelgen var händelserik på många sätt.
Vi började på onsdagen då vi efter hämtning på förskolan gjorde en utflykt till stadsparken och slottet, jag och barnen. Mannen jobbade. Vi matade änderna, Elton blev biten av ett ovanligt hungrigt exemplar, men inget förvånar mig längre, och av allt lustigt som kan hända så händer det just honom nuförtiden. Vi gick en runda vid slottet, kollade in borggården, vallgravarna och kanonerna. När vi kom hem provsatt Majken sin nya stol (bumbo) som vi köpt och Sigge och Elton fick pynta varsitt påskris.



På torsdagen tog vi en tripp till simhallen jag och barnen. Vi skulle egentligen åkt till Hällevik för att hälsa på en kompis men där nere slog magsjukan till så vi ändrade kurs istället. Besvikan barn (och mamma) muntrade istället upp oss i simhallen med tre timmars bad och fika. Mysigt värre. Och barnen var såå duktiga så det var inga bekymmer alls att åka med dem alla tre.
Killarna var fina påskgubbar också på förskola/skola under onsdagen och torsdagen: Såklart skulle även Heffa va påskkärring.


På fredagen hade vi bestämt med grannarna att vi skulle gå på skogsutfykt ihop och grilla korv. Vi packade matsäck och gick iväg. Barnen kom ner till sitt favoritklätterträd och började klättra. Efter fem minuter hänger sig Elton uppochned och får bark i ögonen. Som inte gick bort. Han hade jätteont i ögat och vi fick ringa 1177 där ute i skogen. vi försökte hälla lite vatten i ögat för att skölja men det var inte lätt. Elton grät och grät och vi gick hem och jag stoppade honom i badkaret och spolade ögat med ögondusch. 1177 ringde upp igen som vi bestämt när jag pratat med dem första gången och jag sa att jag tyckte det var något bättre med hans öga, men lovade att åka in med honom om det blev värre igen. Sen åkte vi till mormor och morfar och lagade tacos som fredagsmys.Där blev det värre med ögat och jag fick ringa igen och be att få komma in med honom. Men då var det helt plötsligt inte lika lätt att få en tid. Det är en lång historia om hur vi till slut sent på kvällen äntligen fick träffa en läkare som kunde vända ögonlocket utochin och plocka bort en barkbit. Så nu går lillprinsen på antibiotika.


På lördagen hade killarna besök av kompisarna Clara och Wilma. Det var fullt hus och påskmiddagen bestod helt sonika av köttbullar och makaroner! haha.
Söndagen bestod av fotbollsträning, cykelträning. (Elton tragglar på att lära sig cykla utan stödhjul och han är såå duktig) och besök av våra härliga fd grannar på fika.
På måndagen hämtade vi en säng till Sigge som vi hittat på annons. Vi startade operation "alla byter bon". Dvs att alla barnen bytte rum med varann. Sigge fick Majkens rum, Elton fick Sigges rum och Majken fick Eltons rum. puh... varför inte skaffa sig nåt att göra liksom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar