lördag 28 januari 2012

Jo men en liten resume kanske?

Det bloggas ju jäkligt illa på det här placet.
Vet inte varför egentligen. Skyller på tidsbrist. Oengagemang, Trötthet.
Vi har numera en treåring i huset. Själv har han ju länge hävdat att han är fem år, men nu när han fyllt tre har han liksom förlikat sig med sin ålder, och säger faktiskt att han är tre. Skönt liksom att va tillfreds med det.

Veckan innan hans födelsedag ägnade vi oss åt VAB. Hela veckan. Det var lite feber, mycket snor, halsfluss och Kåvepenin. Sigge blev åksjuk på förskolan, kräktes ner sig helt och hållet när han satt i gungan, så han fick hämtas på förskolan just innan jag hade tid för EKG-undersökning på Elton. Jo det var ju det där med brödrosten då.

Elton kortslöt nämligen brödrosten. Jag var i tvättstugan när det hände. Tog ut tvätt ur tumlaren. Elton målade i sin målarbok i lekrummet. Vips så sa det KLICK, allt blev svart och Laleh slutade sjunga ute i vardagsrummet. Jag tror att jag gjort nåt fel med tumlaren. Hör Elton skrika ute i köket och springer dit.
Jo men då har han ju tryckt ner näven i brödrosten, hela vägen ner. Antagligen dreglig näve (eftersom han samtidigt hade halsfluss och dreglade sig lika blöt som om han hoppat i plurret). Brödrosten stod dessutom placerad på vår kyl i metall. Dum position, dumt att ha sladden i.Dumt dumt dumt.
Elton hade ett märke på handen, tog sig åt armen och gnällde lite. Jag kikade in på 1177 på nätet och såg att man skulle kontakta vårdcentral. Gjorde så och fick tid. EKG:et hade avvikelser så vi fick åka vidare till akuten, (bara dumpa in Sigge nånstans först) där de tog fler EKG och andra prover. Till slut blev vi hemskickade med ett näst intill normalt EKG, bara en liiiiten avvikelse kvar, men en hjärtläkare sa att det var ok att åka hem.

Efter kurerande så blev det kalas för Elton som blev tre. Tre ljus. Tårta med Pippi Långstrump, godis, Bilar och eld (tomtebloss) helt enligt önskemålen.

Vi har också köpt oss en husvagn. Vi har dock ingen dragkrok på bilen. Men jag tror inte nån höjer på ögonbrynen åt detta, det är liksom bara så likt oss.

Jo men det var lite grann av vad som hänt i vår familj







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar