måndag 29 juni 2009

Kolmårdsresan

Efter ett besök med Sigge på barnakuten på söndagen pga Astmahostan från Helvetet med låååång väntan på läkare och inhalering så gjorde vi oss klara för avfärd i måndags, vi kom upp till slut efter några stopp för handling, tankning och lite annat. installerade oss på campingen och grillade gott.

på tisdagen åkte vi till djurparken

barnen i en skrinda

sen kollade vi in både vilda och tama djur -  och Sigges favorit, getterna fick man till och med klappa. här är det Anton som klappar.

delfinshow

i safariparken såg vi blandade djur

efter en lång men härlig dag på djurparken åkte vi tillbaka till campingen och grillade igen. barnen cyklade och lekte för fullt!

vi vuxna satt och njöt i kvällssolen

Elton VÄGRADE sova och var uppe till sena kvällen....

Dagen efter gick på på Tropicarium först och såg massa spännande djur:

vi hittade NEMO!!

och stora vithajar simmade över oss

vi fick klappa stora rockor också, till och med fisk-rädda fru Olin klappade dem, men konstigt nog tyckte jag inte det var så läskigt, de var inte som fiskar på nåt sätt....

sen gick vi in på djurparken för andra dagen. papporna och treåringarna ( nej just det, de var ju bara två,,,eller?) passade på att åka linbana.

vi gick till KULMÅRDEN, den stora lekplatsen och lyckades gå förbi en stor pool i det heta vädret utan att något av barnen ens nämnde ordet bada... här leker papporna på gungbrädan

sen åt vi Asiatisk mat och barnen åt mannafrutti.. elton satt mest och småkräktes i stolen.. Sigge försökte äta mannafrutti med pinnar, men det gick inget vidare.

sen kollade vi in den stora tigern som låg och visade upp sig precis vid fönstret

och den stora jeepen var nog ännu mer spännande

Elton kämpade emot för att INTE SOVA men till slut somnade han i "varning för nackspärrs-ställnig"

vi avslutade djurparksbesöket med att äta mjukglass vid Lagunen och kika in elefanter, apor som drack sitt eget kiss (jo faktiskt, jätteäckligt) och en pytteliten surikatunge lyckades vi också få se.....

på kvällen gick vi ner till den lilla hantverksbyn som låg ett stenkast från campingen

vi åt glass på en italiensk glassbar... jättegott var det. Barnen fick glassen i djurmuggar, Anton ville ha en gris och Sigge valde en katt..

herr och fru Olin delade på ett rån med TIO kulor och grädde bredvid

barnen lekte och klättrade och slog sig för fullt....

och att samla sten att kasta ur djurmuggarna var jätteskoj!

Klockan blev sent innan alla barnen sov och på torsdagen åt vi frukost, packade ihop och åkte hemåt ackompanjerade av gallskrik från Elton hela vägen från Norrköping. Väl hemma blev han helt illtokig och skrek järnet - vi fick åka till kalmarjouren och det visade sig att han hade öroninflammation på båda öronen. Inte undra på att han var lite kinkig och svår att lägga på kvällarna......

En lyckad resa! Tack för trevliga dagar fam Gustafsson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar