söndag 28 mars 2010

på plats

Så, då var vi på plats i vår lägenhet

Känns konstigt att bo i lägenhet igen efter nästan tio år i hus.

Vemodigt, men samtidigt ok, eftersom vi vet att det är tillfälligt.

Jag är nöjd med lägenheten, den är rymlig och bra planerad. Nu ska vi bara komma i ordning och få en fast punkt här ett tag framöver. Det är viktigt, särskilt för Sigge, som märker av röran i vårt liv just nu.

Det blir mycket trots, mycket ledsamhet och mycket känslor hos honom. Men han är glad över sitt nya fina rum, och väntar spänt på att få visa upp det för sina kompisar. Clara har redan varit här. Sigge blev så lycklig över att få besök av henne här.

Elton har ett större rum än innan, och vi har balkong utanför vårt sovrum.

Tapeterna här är rätt gräsliga, men men, vi står ut. Såna i-landsproblem kan man inte bekymra sig om. Vi kommer få det bra här. Det är ett lite speciellt område vi bor i, det är mångkulturellt här, och det finns människor som rynkar näsan när vi säger var vi bor.

Men som vi sa igår, det finns männsikor som är hemlösa, det finns människor som inte har nånstans att bo. Vi har det toppenkanon. Jag har inget emot mångfald, snarare tvärtom.

Så länge alla är trevliga mot mig, är jag nöjd. Hittills har vi blivit bra bemötta.

Fick hjälp av en granne i fredags som sprang trappa upp och trappa ner med våra kartonger, och som erbjöd sig mer hjälp om vi önskade. Det var lite osvenskt, men trevligt.

En svensk hade nog snarare stått och kikat i dörrhålet på de som flyttade in. Av nyfikenhet.

Godnatt nu vänner

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar