måndag 1 mars 2010

Vad jag kommer minnas från OS i Vancouver.....

Jaha, Nu var OS i Vancouver till ända.

Jag,som det idrottsgalning jag långt ifrån är, kommer bära med mig följande minnen från detta gigantiska idrottsengagemang:

* det var en oerhört tragisk olycka i Rodel, innnan det började, vilket ledde till att jag fick olika nojor bitvis när Sigge åkte snowracer i backen utanför mina föräldrars hus....

* Fotografen som fotade vårt hus uppmärksammade genast att vi hade äkta hockeypuckar som skydd längst ner vid trappan, vilket jag genast satte i samband med att en spännande match väntade för tre kronor, (hade jag hört.) Annars tror jag aldrig han uppmärkssammat det, då inga andra gör det.

* Anja föll i backen och tog sedan medalj. Det var bra. Jag föll i mitt humör hundra gånger under OS, men inspirerad av Anja tog jag nya tag och slängde mig bara på dammsugaren och golvmoppen igen.

* Vi hade huset snyggare än nånsin under OS, då vi hade både visning och fotografering inför stundande eventuell föräljning.

* Den bitande kylan i år, gjorde att den Olympiska elden brann utan uppehåll i den Olinska braskaminen. Dock har vi inte släckt den trots att OS nu officiellt är över. Vi vill inte frysa.

* Curling fick vi visst guld i. Frågan är om jag själv skulle ha en chans där med, som jag curlat min lillprins bitvis under det här OS:et, helt enkelt för att kunna få ro att städa........ " vill du ha ett mariekex, så du är lite tyst en stund så mamma hinner plocka lite här?" eller " jo men ha mammas telefon en liten stund då om du blir nöjd lille gubben, bara jag får gå på toa ifred"

* Krämporna i det svenska OS-lägret avlöste varann här hemma. Det var skador och sjukor och div olycksfall i arbete.

* Sigge gjorde en Anja i trappan till Isaks rum. Drog några varv i hög hastighet i stor lutning.

* Elton gjorde en Järbyn, föll med blodvite som följd.

Det är väl de här minnena jag starkast bär med mig från OS i Vancouver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar