måndag 17 augusti 2009

Söndag

Vi hade önskat finväder eftersom vi vill passa på att hinna åka med båten lite till innan skolan börjar igen. Och solen lös med sin närvaro, men däremot hade den sällskap av sin vän VINDEN från HELL.

Så vi var lite tveksamma, men optimister som vi var tänkte vi väl ändå kanske ge oss på en båttur. Efter att vi vilat ut i skift, åkte vi och hämtade vattenskidor, kneeboard och gummiring, som vi skulle låna av Peter för att testa att åka på  ( ja inte jag då, jag är nog lite för feg för det där).

Men på vägen dit ringer Ola som är nere vid båtplatsen och rycker sitt hår samtidigt som han lägger pannan i djupa veck över sin förbenade båtmotor, han säger att det är riktigt blåsigt, vågigt och att de vita gässen fullständigt invaderat sjön.

Så vi tänker om. tänker att jaja, vi åker väl och lämnar igen den där grejen på köpstan som måste lämnas tillbaka, lämnar tillbaka armbandet som kusin Annie glömde i veckan och sen får vi se vad som hittas på....

Men efter köpstadsbesöket, som för övrigt resulterade i boxershorts till mannen, leggings och bh till frugan och en polisbil med fyra olika enerverande ljud till Sigge, så ville det sig annorlunda.

När vi kommer till kusin Annie med familj så är de precis på väg ner med båten för att åka just vattenskidor. i blåsten! vi blir bjudna på supergoda toasts med tacosås och oregano av Kerstin (tack snälla!, kaffe och saft).

Så vi hänger på. Båten läggs i och det BLÅSER järnet! Men skam den som ger sig. De tre grabbarna hoppar i båten och först ska R åka, det gick inge vidare ;) haha, han kom inte upp ens en gång i blåsten. Sen skulle Lenny åka.

Och jovisst, han kom upp och åkte både på en och två skidor och imponerade rejält. Samtidigt som han roade oss rätt rejält med ett par riktigt präktiga vurpor också! Och det var nog en och annan vit gås som fick sätta livet till där i Kalmarsund,

Duktig du är gubben, imponerande måste jag säga!

Kneeboarden åkte också fram, men den var lite för lätt och hade lite för stor vindfångst-yta kan man säga, inget vidare att åka i rejäl blåst!

Jimmy däremot, den fegisen, har mage att klaga på att Lenny väljer att ramla på ett olämpligt ställe "det var lite för nära piren du ramlade". - haha precis som om man väljer vart man ska ramla, och vem var det egentligen som styrde båten? är det inte den som styr som borde tänka att man inte kanske ska köra precis utanför piren i fullt blås när man har en vattenskidåkare bakom?Sen vågade han inte ens testa att åka själv - nej då skyller man på en sträckning i låret!!! Men väl uppe på land kan man stå där och ge tips och stila på skidorna på bryggan - nej skärpning herr kapten, och upp till bevis nästa gång!!! haha

Hemma ville Sigge ha sån mat som Kerstin hade - så det var till att plocka fram toastjärnet igen och äta toast för andra gången samnma dag.

Och innan läggdags kom mina föräldrar hit. Sigge lekte med morfar och innan morfar gick hade han läst godnattsaga för Sigge och Sigge sov som en slagen hjälte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar