tisdag 16 februari 2010

Om hur vi hamnade på en gudstjänst tillsammans med självaste tomten!

Idag bestämde jag och Sandra att vi skulle ses på Öppna Förskolan efter hämtning av de stora prinsarna. Vi bestämde att prova Rinkabyholms ÖF (som drivs av församlingen) istället för den kommunala i Smedby som vi brukar besöka.

Det var trevligt. Barnen lekte, vi sjöng och fikade. Sen skulle det bli minigudstjänst. Något som tydligen är tradition på ÖF på tisdagar. Jag har aldrig tidigare varit med om detta, men gick in i kapellet tillsammans med alla andra mammorna och en pappa som var med.

Sigge hade fått ett kort, med en uppgift på. Han skulle få samla upp kollekten (SHIT! leta småpengar NU! Och vi som la alla i fikakassan typ,,,,, dålig rutin på det här! men vi skramlade i fickorna och hittade lite, och gick in i kapellet där gudstjänsten skulle hållas)

Prästen blarrade, Elton hade en myrstack i brallorna och Sigge envisades med att tjata om att fråga när vi skulle sjunga hans "sångkort" (bilden med kollekthåven). Han fattade inte alls vad det där kortet innebar utan trodde bara att det var ytterligare ett sångkort (vi hade sjungit efter sångkort i samlingen tidigare)

Dags för kollekt. Sigge skulle få sparbössan att gå runt med. Men tvärvägrade! Ville inte! Så snälla kompisen Isak gick runt med den istället!

Fortsatte tjata om "sångkortet". Och Sandra, räddaren i nöden drar en nödlögn för att få tyst på Sigge och inte göra honom besviken att nu är det "sången om sparbössan". - när vi skulle sjunga ytterligare nån psalmaktig sång. Sigge blev nöjd och allt var frid och fröjd.

Väl ute i bilen igen frågar jag Siggevarför han vägrade gå runt med sparbössan. Han svarar

"det var så många vuxna där jag inte kände igen. och X:s pappa som var där, han såg precis ut som en tomte, så då vågade jag inte"

Nej precis, vem vågar gå runt och tigga pengar av självaste jultomten, då kan man ju bli utan julklappar till jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar