måndag 6 juni 2011

Återbesök på sjukhuset

I onsdags vabbade jag med Elton. Vi hade besök inbokade på sjukhuset. Vi började dagen på röntgen, där hans lungor skulle röntgas igen för att se om lunginflammationen försvunnit helt.
Det passade inte Elton, kan man säga. Han var så ARG. vägrade att sätta sig vid röntgenmaskinen. Vi fick gå ut igen och leka i ett lekrum en kvart och så gjorde vi ett nytt försök. Samma visa en gång till. Då återstod bara tvångshållning. Det var jag och en sköterska som höll honom stenhårt fast medan han var hysteriskt arg och stark som en oxe. Men efter några försök fick de foton som gick att tyda i alla fall. Som tur var så fanns inga rester kvar av inflammationen - skönt.
Vi träffade sen läkaren nere på barnmottagningen. En timme var vi inne i hans mottagningsrum och han gjorde en grundläggande djupdykning i Eltons journal och sjukdomshistorik, för den kommande immunförsvarsutredningen. Sen skulle han väga, mäta och undersöka Elton, Vilken också fick göras under tvång! Han var så ilsk, Elton!
För att inte tala om provtagningarna sen. Samma visa igen - tvångshållning!
När jag lämnade sjukan var jag nog minst lika svettig som Elton.
Efter helvetespasset på sjukan passade vi på att åka till Nybro och svalka oss i simhallen. Nåt kul ska man ju ha när man blivit plågad hela dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar