måndag 26 januari 2009

tajkon-fotografering

idag var vi på en riktig TAJKON-fotografering. vi hade återbesökstid på bb med Elton vid halv elva. och eftersom Lenny inte är hemma mer denna veckan och fotografen kom till sjukhuset idag för att fota små bebisar till tidningen bestämde vi oss för att stanna där till kl 13 och hinna ta en bild till tidningen också..

Elton var så duktig. de stack honom i båda händerna, och bråkade med honom. men han var tålmodig, och storebror Sigge var med och lovade att trösta om han blev ledsen.

Sen fick vi lite mer tid över än vi trott, så vi körde och tvättade bilen och Lenny var inne på sitt jobb och sa hallå, och vi tog en kaffe. Sen körde vi tillbaks till sjukhuset igen.

Sigge ramlade precis utanför entrén och fick fläckar på båda knäna på jeansen, extrabyxorna i skötväskan hade en fläck de också.

In på handikapptoaletten för att fixa till håret lite, byta om på lille Elton. Inget skötbord! fick byta i babyskyddet.... det var inte det lättaste. byta om på sigge som INTE ville... lirka och skoja, övertala och muta. jo det gick till slut. Sigge bytte om till annan skjorta. försökte få bort det mesta av fläckarna på knäna med en våtservett..

amma Elton lite, försöka få honom att inte somna igen. fotografen kom kl 13, bara vi utanför. fick gå in direkt.

och man måste nog säga att fotografen var nog en människa som inte trivdes med sitt jobb, gud så oproffsig och opedagogisk människa.

Elton blev jätteledsen. Fotografen gav order som en officer. Sigge blev väl också lite ställd. Elton skrek. Jag satt för snett, Sigge började peta näsan....

- kan ni inte ge honom en napp? , säger fotografen

-nej, han har ingen napp, svarade vi.

så gick han helt sonika fram, tog Elton. och hissade honom upp och ner i luften några gånger och sa "nu får du va lite glad".

Elton blev nog tyst i ren förskräckelse, och jag fick tillbaka honom. snabbt knäppa lite bilder innan han skulle börja gråta igen..

Lenny säger till Sigge:

- "skratta lite mot kameran nu, Sigge".

Sigge flinar upp sig så där som han brukar när man säger han ska skratta....

då säger fotografen barskt till Sigge:

- Stäng munnen!

Men då var Lenny tvungen att förklara att han gapar faktiskt när han skrattar..........

Sen var den tajkonfotograferingen över, och av de tiotalet bilder han knäppte, var det väl en som kanske blev ok..... hoppas det....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar