fredag 2 april 2010

Räddaren i nöden. - TACK

Lenny hade ett arbete som skulle vara inlämnat vid midnatt natten till idag. På 14 sidor.

Det har han suttit med mellan allt annat som varit tvunget att göras i det här kaoset vi lever i.

Det låg på datorn, en genväg på skrivbordet till dokumentet. Det var klart för att mailas.

Då kommer Elton kl 18.00 igår kväll. klättrar upp på Stokke Tripp Trappen. häver sig vidare till köksbänken där datorn står. Drar en knytnäve i full kraft i tangentbordet.

Hela datorn blir svart, sen tänds den upp igen, som gjord för synskadade. Allt var SUPERSTORT. Musplattan funkade inte, den där pilen man skulle styra med var LÅST. Det funkade inte med tangenterna heller.

Vi såg ikonen på skrivbordet som ledde till Lennys arbete. Det gick inte att komma åt det. 5 timmar kvar till deadline. Vi startade om datorn flera gånger. Stängde av den helt och satte på igen, utan resultat. Likadant läger. En ettåring sprang runt i huset, och skulle va glad att datorn var förbi eftersom vi inte ens kunde lägga ut honom i en blocketannons.

Vad göra?

Jo vi fick ta pick och pack, barn och datorn med oss, Ja nu var det ju frivillgt det där med att åka hela familjen förstås. Det hade ju inget med möjigheten att lyckas laga datorn precis, utan snarare tvärtom när det handlar om vår tajkonfamilj. (Men det är så de uppför sig tajkons, de åker oftast i grupp, på nåt vis)

Drog ut till räddaren i nöden, som fixade problemet på ett kick. Tusen tuen tack, snälla godhjärtade människa!

Problemet var nåt med att han fick avinstallera nån drivrutin till den inbyggda musen eller nåt annat krångligt. Jag frågade honom om han inte kunde avinstallera nån drivrutin i vår ettåring ocskå, eftersom lite MINDRE DRIV hade varit en välkommen egenskap.

Men det var inte riktigt hans område, eller nåt.

Tack ändå för hjälpen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar