tisdag 18 januari 2011

VAB och Årets första semla.

Idag har jag VABBAT.
Fast Elton har inte varit speciellt dålig. Snarare illpigg.
Febern verkar försvunnit lika snabbt som den kom. Det var nog helt enkelt en allergisk reaktion på idrottsgalan, som han möjligen fått i arv av sin mor.
Att VABBA en illpigg galning är som ett träningspass i sig. Det är det närmsta idrott jag kommer nuförtiden.

Elton klättrar på ALLT. Har så mycket knasiga idèer för sig, så hälften kunde räcka. När han ska upp i sin tripptrapp tar han aldrig enkla vägen upp. Framifrån. Nej han klättrar på baksidan av stolen så att den liksom hela tiden är på gränsen att slå över bakåt. Sen pressar han sig ner mellan stolen och bordet så att stolen skjuts ut lagom mycket om den står för nära bordet. Det är en konst, som Elton behärkar till fullo. Och han njuter av kicken. Att liksom va så nära att ramla, men ändå klara det, Det är det bästa Elton vet. Faror! Äventyr! ADRENALIN!

Idag åt han semla med sked. Fast han vägrade ta av locket på semlan. Men han ville åt grädden. Det var ett litet bekymmer. Något av ett MOMENT 22 kan man säga. Han blev så ARG när locket gled på grädden när han försökte få in skeden mellan locket och semlan, så han fräste.

Han försökte också slicka av florsockret ovanpå, utan att hålla i semlan. Såg lite knasigt ut.
Och GUD NÅDE den som försökte hjälpa honom.
Han vaktade sin Semla som en lejonhane vaktar sitt revir.
Fräste, fäktade med armarna och försökte döda med blicken... ungefär.

Vad månne det bli av detta barn?
Lejondomptör.??
Han kan nog möljigen kommunicera rätt bra med dessa ilskna bestar med tanke på de många olika fräs-ljuden han behärskar, samtidigt som yrket borde innehålla en hel del adrenalinkickar emellanåt?
Eller sherpa möjligen. Totalt outtröttlig, stark och klättervillig. Som hand i handske på nåt sätt.


Och Tack Mamma och Pappa för semlorna......

2 kommentarer:

  1. Han blir väl nån slags upptäckande äventyrare, typ göran kropp eller så. När inte tripp trappen räcker för att ge adrenalin behövs väl K2 eller kanske månen? Astronaut kanske?

    SvaraRadera
  2. haha får jag komma på fika och ha med semla för detta vill jag beskåda!!!

    SvaraRadera