söndag 20 april 2008

nattens goda gärning?

inatt körde vi hem från Stockholm. jag har varit på möhippa. kommer blogga om det senare. vi lämnade kungsgatan i city kl 2 i natt och körde hemåt. strax söder om stockholm kom vi efter en välidigt vinglig röd bil.

vi ringde polisen och sa att vi misstänkte en rattfylla. de bad oss följa efter bilen på avstånd tills dess de kunde stopppa den. människan var flera gånger på väg in i räcket och sen tog hon av mot Göteborg. vi skulle ju inte dit men vi fick följa efter ändå för att polisen skulle hinna ikapp.

det visade sig vara en 80-årig dam som körde kl 3 på natten. hon var rädd för mörkret sa hon, därför vinglade hon. och så hade hon blivit rädd för bilen bakom. hon var på väg till Helsingborg, men körde mot Göteborg. stackars tanten var jätteförvirrad. Hon hade också sagt till polisen att hon var "för trött för att sova", och därför var hon på väg från Stockholm till Helsingborg (fast på fel motorväg) kl 3 på natten.....

samtidigt som man kände sig elak att ringa polisen tror jag att vi gjorde en god gärning. det hade definitivt slutat i räcket, diket eller i fronten på en annnan bil..

efter 40 min omväg fick vi vända och återigen köra mot Kalmar. vi kom hem i morse, la oss i sängen och vilade, Sigge kom hem från Öland och Lenny satte sig på buss norrut mot Hulsfred nyss för att spela seriepremiär.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar