onsdag 12 september 2007

SÄLLSKAPSRESAN????ur min gamla dagbok...i väntan på min riktig blogg

JANUARI 2007

Första dan på nya året städade jag upp efter en veckas stök, andra dagen fick jag åka till mina föräldrar och formatera deras hårddisk efter det att pappa lyckats få virus i datorn med div konstiga texter som ideligen envisades att komma upp på skärmen. t.ex "du har laddat hem pornografiskt mateial från 72 sighter från Ukraina....." Nu kan inte min pappa ens läsa expressen på internet eftersom jag inte lagt in den på favoriter åt honom (aftonbladet går bra, för den ligger där) så jag avfärdade ganska snabbt att han lyckats med detta, ringde upp supporten och fick veta att det är ett virus som beter sig så....... kul virus!

Sigge sitter stadigt, lär sig äntligen rulla och kan dricka ett par matskedar ur flaska äntligen, men bara bröstmjölk duger. välling är blä....

Ja från datavirus till sjukdomsvirus - inga är välkomna i vårt hus mer! Vi ska va friska nu 2007 till skillnad från sista delen av föregående år!

I januari åker vi på resa till Gran Canaria, till den lilla byn Puerto de Mogan. Delar ur veckan kanske skulle kunna klippas in i näsa version av SÄLLSKAPSRESAN.

Vi slapp snö på vår resa i alla fall. Men som vanligt med Olin så blir det aldrig så där traditionellt. Resan ner gick toppenfint, slapp stormen Per med nöd och näppe, den drog in över Kalmar ett halvt dygn efter vi lyft och sen var alla plan inställda…..strömavbrottet och fasfelet som drabbade vårt hus märkte vi inget av nere i Spanien!

Sigge sa inte ett knyst knappt på planet-Landade, plockade ut en trasig barnvagn (går de alltid sönder på flygplanen eller?) och åkte taxi till hotellet. Bara vi och ett par till från hela flyget på ca 200 pers som skulle bo i den lilla byn, (det andra paret åkte till ett annat hotell).

Fick bo i en fin 2rummare 2 m från poolen. Underbart läge. Babysäng stod uppsatt och bäddad i rummet, fast vi efter tre samtal med ving fått veta att det går inte att ordna på det resmålet, ni måste ta med egen resesäng.(dålig service

tycker jag) så vi släpade 10kg otymplig resesäng i onödan, vilken också skulle kostat 300:- att ta med (men den kostnaden slapp vi eftesom Lenny känner dem på flyget så klassades den som barnvagn typ). Men där stod en precis likadan säng på rummet!

Första dan promenad i byn med omgivningar- mysigt ställe faktiskt!

Andra dagen sol och bad på stranden, Sigge fick bada fötterna och plocka i sanden för första gången. han strålade i kapp med solen.

Tredje dagen båt till Puerto Rico, häftig katamaran med glasbotten. Tack gode gud att vi inte hamnade i den byn, inget i min smak i alla fall. Turistigt, ingen charm och bara tingel tangelaffärer. USCH vi åkte snabbt tillbaka igen varvid

Lenny blir sjösjuk och tillbringar kvällen i sängen.... glasbotten i båten var ju inte heller nåt för mig med min fiskfobi, dessutom stannade båten två gånger för att mata fiskarna...... tur att jag badat dagen innan ovetande om vilka monster som fanns under ytan..... (sen badade jag inte mer i havet).

Dag fyra stranden igen, fast vi bestämde att skippa solstolarna eftersom vi ändå inte skulle stanna så länge med Sigge. Lägger oss i sanden och jag ska sola ryggen. Sätter i mp3spelaren och drömmer mig bort till Winnerbäck. Vaknar och drar handen över ansiktet! Geleklump i panna IGEN! Allergichock! Precis

 som på Fuerteventura -05, (bilden är därifrån)! (där fick jag ligga på sjuka med dropp och grejer och lösa ut mig för 4000:-). Förutseende som jag varit hade jag ju packat ner allergimedicinen jag fick då.... på med kepa, knalla upp till hotellet och skulle just till att knapra piller när jag kommer på att jag kanske inte ska äta detta när jag faktiskt ammar. Försöker fatta nåt från lappen i medicinasken, men min enda utantill-fras på spanska har jag ingen nytta av i detta fall "que hay en la maleta grande = vad finns i den stora resväskan" .Lenny skrattar och säger att det är ju en bra fras att kunna........du kan väl söka jobb i spanska tullen då med de kunskaperna säger han.....Jag frågar i receptionen om de kan översätta bipacksedeln till medicinen och han försöker förmedla på en blandning av engelska/spanska/teckenspråk att jag inte ska äta när jag ammar. Ringer kompisen Maria (en sjuksköterska som alltid får fatta beslut när vi i familjen hamnar i konstiga situationer, en gång ringde jag henne om råd när Samba tuggat på en igelkott och svullnat upp) Maria blir alltså inte förvånad där hon sitter hemma i sverige som försöker läsa Fass men vågar inte riktigt säga hur jag ska göra. Så jag tar medicinen i handen och traskar till läkarstationen (som jag förutseende sett ut på by-promenaden och vars läge jag då memorerat) och pratar med dom. De pratar om allergisk reaktion pga sand eller sol och kortisoninjektioner och jag känner hur det svider om Visakortet i fickan. Men eftersom jag ammar så får jag försöka klara mig utan medicin denna gången (och jag har inte svullnat lika mycket som förra gången eftersom jag upptäckt det tidigare). vatten, skugga och keps blir medicinen istället och order att komma tillbaka om det blir värre med då blir det "no more breastfeeding....." . går hem, mamma ringer för att prata om stormens förödelse och frågar om det är lugnt och jag säger att allt är toppen...…(att oroa henne är onödigt liksom).

Dag fem. svullnaden har förflyttat sig från pannan till näsan som nu är jämntjock hela vägen. snygg som en pingla! Vi bestämmer oss för att gå i skuggan i dag och gå upp till utkiksplatsen ovanför byn. jättefin promenad uppför ca 400 trappsteg och sen ner igen, vi fick gå i skift pga att vi inte kunde släpa vagnen. Eftermiddagen tillbringade vi vid hotellet med att sola (Lenny) sitta i skuggan (jag) och bada i poolen. Härligt att det är så få som badar i den tänkte vi och kände det lite lyxigt eftersom vi var de som hade närmsta läget till poolen. Det

kändes lite som en privat pool då man var ensam där. Anledningen förstod vi när vi skulle bada. Lenny hade i och för sig redan testat tidigare, men han har ju ungefär samma känslighet för kyla som en valross. Man fick flytta isblocken framför sig och simma som isbrytaren Oden ungefär....fy fasen vad kallt, poolen var ju inte uppvärmd.. Svullnade för svinner mer och mer - i takt med att Lenny blir brunare och brunare och tävlingsmänniska som jag är känner jag mig i underläge efter skuggtillvaron....jag vill ju också ha skrytbränna när jag kommer hem. Men är i alla fall tacksam att jag blivit bättre!

Dag sex. Sista dagen. Tar det lugnt och myser. Mulet, bara för att jag tänkte sola lite i smyg. men det är härligt i alla fall. Vi packar och går ut och äter gott. tittar i Ving-pärmen i receptionen att vi ska hämtas 06.50 morgonen därpå. Lägger oss hyfsat tidigt.

Dag sju. väcker sonen, enda dagen vi vaknat innan honom, nu sover han som en stock fast han innan velat gå upp vid fyratiden om mornarna och leka. Typiskt. Äter och går sömngångaraktigt ut. Bara vi från hotellet vakna. Ja ha det är nog bara vi som ska åka då sa vi, Det andra paret från taxin skulle ju stanna två veckor hade vi för oss. 06.50 prick kommer taxibuss, ”Two persons to airport?” frågar han. ”Yes” säger vi. Han lastar in väskorna och frågar om det är ok utan att montera barnstolen som han hade med. Vi säger nja, men han slår igen skuffen och anser väl att bälte räcker (de ser ju annorlunda på säkerhet där nere). Sätter oss och han kör på bergskanterna, jag undviker att titta ut........Efter en kvart säger han "you have to pay for this taxi" nej säger vi (vi hade bara 20 euro kvar)och säger att Ving betalar. Han blir sur och vill inte köra oss längre ”Who´s Ving” säger han. och stannar taxin. vänder på bergskanten och kör oss tillbaka! ”You’re wrong people” säger han, och hävdar att han helt plötsligt inte förstår engelska längre......…”not understand” säger han ideligen . så 7.15 står vi utanför hotellet igen. ber honom vänta... vill få ut väskan där vi har direktnr till Vings servicetelefon så jag säger på klingande spanska "telephone number......hay en la maleta grande!" och vips så öppnar han bagaget...underskatta aldrig vikten av onödiga fraskunskaper! Ringer ving får bekräftat att vi missat bussen och om vi vill komma till flyget i tid så får ni ta er till Puerto Rico hotell Jakaranda senast 7.45 annars har bussen kört. Frågar taxichaffisen om han kan köra oss dit tills dess för 20 euro och han nickar ; han ska ju ändå tillbaka. OJ vad han kör på berget denna gång då, jag som hade dragit en lättnadens suck tidigare när sista bergskurvan var passerad. Han inte bara kör fort, han kör om lastbilar på de smala vägarna också och jag tror min sista stund är kommen.....Men det går fint vi hinner i tid och lyckas komma på bussen till flyget och komma hem till Sverige. Vilken pärs! som dricks fick han en svensk 50lapp också, han blev strålande glad och det lustiga var att hans engelskakunskaper kom tillbaks i samma veva vi lovade att betala, är det inte ett mirakel? Sigge strotrivs på planet hem!

Hemma igen. snö - härligt! blåst - mindre kul. vänta vid bagagebandet på en resesäng som inte kom (den stannade i Spanien) så vi hade faktiskt släpat på den HELT i onödan...... (men den kom med bud senare efter att ha varit både på Kastrup och Arlanda) Packa upp väskan, allt dränkt i Whiskey. Lenny skulle snåla på vikten och slog över halvlitern som var kvar i en plastflaska innan vi åkte hem - den sprack! så vi hade nog brandfarligt bagage-.....tur vi inte blev stoppade i säkerhetskontrollen, så kanske de tagit oss för terrorister också!!! fattas bara det när Olin semestrar

Borta bra - hemma bäst.

Hemma blir det riktig vinter och efter sol och värme känns det välkommet! Sigge åker kälke och vi kastar snöbollar till hunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar