onsdag 12 september 2007

ur min gamla dagbok...i väntan på min riktiga blogg

Februari 2007

Sitter här som gräsänka med världens mest envisa unge. Han somnar inte förrän halv elva på kvällarna och vaknar vid halv fyra och tror att vi är pigga på att leka med honom. Sen sover han bara en timme ungefär på dagen också. Men man ska inte klaga, han är himla snäll faktiskt.

Jag plockar fram fräcka gamla trälådor och fotar Sigge ur olika

vinklar tills han blir alldeles trött på mig.

Lenny åker till Stockholm på kurs och jag förbereder för en myskväll med film te och tända ljus. Misstag ett: hyr inte svensk film när ni har en jollrande pojke i huset, man hör inte vad som sägs! Misstag två, tro inte att du kan sitta i soffan och mysa med film och tända ljus när gåstolsmarodören härjar i samma rum.

Tidigare på dan hade jag varit hos en kompis och fikat och skulle snabbhandla på coop. Hamnade givetvis i fel kassa, shop express kassan utan att jag hade sån där elektronisk mojäng. Fick dessutom en dement gubbe bakom mig ( 5 cm bakom, han stod obehagligt nära) som dessutom envisades med att prata konstant med sigge fast han sov. Charmade till mig att få slippa byta kassa och fick betala min enda vara, storpacket Baby Plus mjölkersättnig som är det enda vällingaktiga Sigge köper. Men det är i alla fall ett framsteg, innan gick ju inte nåt annat än bröstmjölk hem.

Snabbkäka på McDonalds som är allt annat än snabba. Hem och klä på Sigge overall och stuva ner honom i vagnen, samba blir överlycklig för hon fattar att det nalkas promenad. Då kommer väl Lennys farmor och hennes gubbe! De hade missuppfattat Lenny i telefon och trott att det var denna onsdagen han sagt att de kunde komma fast jag hörde högt och tydligt att han sa till om att han skulle till Stockholm. Av med overall och ut med sigge ur vagnen, samba blir skitsur. Fram med kaffepannan. ….efter de åkt fick samba sin prommis i alla fall och jag blev förlåten. 

Grannarna flyttar i veckan, de slängde över en tramp-traktor över häcken idag till Sigge som de inte ville ha. Tack sa vi. Tråkigt att de flyttar men de nya blir säkert trevlig också.

Vi flyttade på ett cd-ställ förra helgen och upptäckte att det blev rymligare av den lilla förändringen så vi slog på stort och rev två väggar också. Så nu har vi spacklat, slipat, målat och satt upp brädor i en vecka, men det blev fint!  Men var kommer alla tokiga impulser ifrån?

Jag skulle göra mig till lite och beställde tid på frisörskolan. Färg och slingning. Fastnade i slinghättan. Det tog 45 min och två personer med virknål för att få bort den! Tjejen hade dragit ut för mycket hår i varje minimalt hål och sen satt den som gjuten.Trots tre olika metoder fick hon inte bort den utan fick dra ut slinga för slinga med virknål. Metod ett: dra så man lyfter kunden ifrån stolen med hättan (AJ) metod två: balsam i massor ( för att få håret halt, funkade ej) metod tre: silikon ( för att få håret ännu halare, funkade inte heller) Hon hann inte klippa mig den dagen utan jag fick komma tillbaka dan därpå och då kom skolans lärare och ursäktade sig för “historien med hättan” . till råga på allt fick jag någon form av inflammation i hårbotten efter att de slitit så, så jag fick käka panodil i två dar…

Just nu pågår operation “sluta agera napp” här. Sigge håller ju på att sluta amma nu och det går väl hyfsat framåt. Men eftersom han inte tar napp så vill han gärna ha bröstet som sådan istället, vilket inte jag tycker är acceptabelt. För att få mig att förstå hans önskan har han börjat med ett tiggläte samtidigt som han hackar med munnen som en hackspett på mig. Ibland har han till och med försökt amma genom tröjan, utan resultat. Slår han sig - tiggläte, blir han trött - tiggläte, vill mysa - tiggläte. Ser han mig byta om eller stå i duschen eller bara ha urringad tröja - tiggläte. Det börjar bli hyfsat jobbigt nu och jag inser att det är nog dags att sluta amma innan han blir alltför bröstfixerad och börjar bete sig konstigt nästa gång i damernas omklädningsrum i simhallen eller nåt! Så nu ska jag slänga amningskuporna och slippa oroa mig över mjölkfläckar på tröjan, flagor av torkad blomkålspure i bh:n ( fråga inte hur de kom dit) och sen ska jag dricka ett glas rödvin för att fira att jag slutat helt! Det ska bli skönt faktiskt.

Annars är det nya nu att klä Sigge i massa retro 70-talskläder som jag själv haft. De är fräcka, Lenny gillar inte riktigt när Sigge har

min rosa hund-body, men jag tycker han är söt i den och att han kan få ha den lite hemma…..

Nytt bestyr för Sigge nu är tandborstning. Små risgryn har kommit och de måste vårdas. Han vill gärna borsta själv.

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar