torsdag 13 september 2007

Sjukhus och fylla...ur min gamla dagbok... i väntan på min riktiga blogg

 

 

MARS 2007

16/3

Rapporterar från sjukstugan i Hossmo igen. Sigge har varit sjuk i en vecka nu. feber, hosta, snorig och matvägrar! i fredags började det med att han var lite hes, men vi städade, var ute och fick först besök av en kompis som är pappaledig ( och rastlös) och hans lille

son. den lille killen slog kullerbytta nerför vår trapp,( vi har ju ännu inte barnsäkrat vårt hus så bra...) sen kom Sigges farmor med hennes sambo och sedan på kvällen kom hela föräldragruppen hit, så då var vi 10 föräldrar och 5 barn som försökte fika, passa barn och föra en konversation samtidigt!

På natten blev han sämre, vaknade med hög feber (39,6) och blev tungandad, så vi fick ringa till barnakuten. Ut och gå mitt i natten med honom och hunden Samba ( hon trodde nog det slått över för oss, om nu något förvånar henne längre i den här familjen...) pga misstänkt falsk krupp. Men det blev inte bra så vi fick åka in. Sigge fick inhalera adrenalin och sen blev det bättre och vi fick åka hem. kunde varit astma eller krupp eller bara kommit av förkylningen och febern...men det gick ju över i alla fall...hem och försöka sova lite. såg melodifestivalen på kvällen och tyckte väl att det var rätt okej låt som vann - faktiskt.

På söndagen fick Lenny jobba extra så då jobbade han ett liten smidigt pass först mellan 18 på söndagskvällen och 03 på natten på securitas och sen hem och sova mellan halv fyra och halv sju och sen jobbade han mellan 8 och 18 på måndagen på sitt vanliga jobb, dessutom hade han jouren så han fick åka in på måndagskvällen både vid 19 och vid 22 och jobba en halvtimme per tillfälle.... han försöker tjäna in pengar till sina fortkörningsböter på den lilla smäckra summan tvåtusen kronor som han fick förra veckan. körde 58 på 50 väg och blev stoppad av vår kompis som är polis. En kompis liksom!!! dessutom är vi bjudna på hans 30årsfest i morgon. Han önskar inga presenter, men gärna ett bidrag till tatuering skrev han i inbjudan. Så vi ska kopiera boten, häfta fast en hundring och skriva:

" tänkte ge dig två och ett, men nåt gick snett"....

Fast vi ska nog vara lite mer generösa, två hundringar och texten:

”tänkte ge dig två och två, men så kom farbror blå, så fort det kan gå…”

mer då? jo vi har bokat resa igen,...... till thailand i december! kombinationsresa till koh lanta och krabi. längtar redan.......

31/3

Underbart vårväder!! - har jag sett genom fönstret! Sjukstugan fortsätter och det är bara jag som håller ställningarna här hemma! Veckan började med att Sigge natten till måndagen blev magsjuk. Kräktes och fyllde blöja efter blöja ( och byxorna eftersom hälften rann utanför) med icke-hallondoftande-innehåll. detta höll i sig hela måndagen och på kvällen kom hög feber. Vi fick åka till barnavdelningen och ta prover, men åka hem eftersom de var rätt ok. men sjukan fortsatte under tisdagen också. och på onsdagen börjar mannen med att spy innan han ska till jobbet, varvid han inte åker utan går och lägger sig igen. Under dagen får Sigge inte

behålla någon mat eller vätska och på kvällen blir det barnakuten igen. Nu var proverna sämre och han hade tappat 10% av sin vikt på kort tid så det blev inläggning med dropp i kanyl i lilla foten. På isolerad sal. Två nätter fick vi ligga där och blev hemsläppta på fredagen varvid Sigge inte hinner mer än hem förrän han bajsar ner hela mig, sitt rum, sin matta ---ALLT .-igen! så tvättmaskinen går varm här hemma.

Men nu är både mannen och sonen på bättringsvägen och jag hoppas verkligen slippa åka på sjuka också, i morgon ska vi till BVC och väga lilleman och hoppas att han tagit igen lite på sin viktkurva......

Nytt annars ?

-Sigge lyckas ringa själv med telefonen till farfar!

-Sigge lyckas få till "broder jakob" på pianot! (tur eller skicklighet?)

-Fru Olin dricker vin på fredagskvällen för att slippa magsjukebakterier! (amningen avslutat kapitel)

-Fru Olin går på loppis och fyndar massor! barnflytväst, bärstol, leksaker till Sigge

-Vi har barnvakt till Sigge och går på kalas (polisens) och äter gott och dricker vin, Eva tror att hon kan ta över där hon slutade för ett och ett halvt år sedan ( då hon senast drack) och dricker ett par glas vin för mycket. i bilen hem råkar hon oturligt nog ut för åksjuka och mår inte helt hundra.....Dagen efter är huvudet tungt som bly, men Sigge vill leka.

-Sigge börjar pussla, fast sonen kan än så länge bara plocka bort bitarna ( och sen suga på dem)

-Vi har klippt äppelträden ( fast ser någon dem så tror de nog det gått en lokal tromb över Hossmo, det liknar mer en massaker av dem) - får jag ett äppel i sommar är jag nöjd!!!

- Sigge lär sig somna själv i sin egen säng på kvällarna med nappflaska. Oj vad vår säng blev stor helt plötsligt!

- Jag tar hem docksäng och mina gamla dockar från mina föräldrars vind. Lenny tycker det är lite fjolligt! Men sigge uppskattar det. Särskilt docksängen, man kan ju kasta ur dockorna och sen stå i den! Så når man ju högre!

-Vi går på kalas och Sigge klär upp sig med fluga och skjorta. Så

söt!

- Sigge får en spegel. Först är han skeptiskt till den söte pojken däri, men sen är det ganska kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar