lördag 27 december 2008

julafton

julafton blir aldrig som man tänkt, men årets upplaga blev lyckad ändå. vi skulle ju firat först hos Lennys mamma tillsammans med Lennys syskon och sen efter Kalle hos mina föräldrar och mammas kusin med man. Mammas kusin skulle vara tomte.... , men så blev både mina föräldrar och mammas kusin sjuka...och vi som inte ens rullat en köttbulle i år. vi hade ju ingen julmat hemma......

först fick jag en namnsdagspresent i sängen. ett lott-paket som gav 35:- i vinst....

Men vi började i alla fall hos Lennys mamma, med lite julfrukost. jättegott!

Sigge fick en rivstart på julen då han fick en reva på kinden av halvgalna boxervalpen Asta....haha, men det var fort glömt sen... när julklapparna kom fram: Sigge fick dela ut dem och han var så nöjd.

vad kan det här vara??? spännande!

busiga Asta spanar efter något gott på bordet.....

Sigge sitter med farbror Jimmys present till sig själv, sällskapsspelet Bezzerwizzer, som vi senare spelade på juldagen.... det var riktigt kul.

Efter firandet hemma hos Lennys mamma körde vi hem. vi stannade på vägen hos mina föräldrar och snodde lite julmat ifrån dem. Sigge bar vi in sovande hemma och så fixade vi lite julmat som vi åt innan Kalle.. själva, här hemma. Men det var trevligt ändå. Lagom till Kalle väckte vi Sigge så han fick se såklart! och så åt han en liten jultallrik framför tv:n. Efter Kalle kom mina förädrar hit och höll sig på armlängds avstånd för att inte smitta ner oss, men de ville se när Sigge träffade tomten.... vi fixade lite glögg och godis och sen kom han äntligen tomten.. Efter tomten gått så blev Sigge så trött på att öppna paket att pappa fick hjälpa till med de sista... sen åkte mina föräldrar hem och vi hade en trevlig kväll ändå, bara vi tre. Sigge lekte med sina leksaker för fullt!!

jultallrik framför Kalle på tv:n, och stamparna står på bordet så klart!

någon hade varit och lagt lite klappar under granen på natten

och sen kom tomten med ännu fler!!! ojojoj

Sigge samlade alla sina paket i trappan och han fyllde den nästan.

innan tomten gick hem bjöd han på "fiskefjärs" , och så fick han en whiskey av oss.....

och självklart, det största var till den minste!

efter öppnandet fick man ju leka med allt!!!!kul...

och äta på den gigantiska chokladtomten som var i en av klapparna!!!

EN LYCKAD JULAFTON HELT ENKELT..

och julklapparna...

jo, vi blev nöjda..

Sigge fick massor av saker: spis, snowracer, städvagn, polisbilar, tågbanekit, lok, kläder, radiostyrd monstertruck, kaffebryggare, leklera,..............ja, jag kan inte rabbla allt.

Själv fick jag presentkort, en digital fotoram, parfym och en hamster som springer i ett hjul som man kopplar till datorn. ju fortare du skriver-desto fortare springer hamstern....haha..  och så fick vi lotter, glögg och ett foto på kusin Maya ihop Lenny och jag

Lenny fick en testmejsel och Kalle Anka-böcker och så fick han en chokladtomte och två biljetter till sommarens premiärföreställning av Svensson Svensson här i Kalmar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar