söndag 26 december 2010

Man får inte va dum! (Bloggpost by Elton)

Först klär vi en gran. hänger i glittrande snören, och blanka fina kulor som är både greppvänliga och roliga att kasta. Överst en kanonfin stjärna som är väldigt spännande. Sen sätts det i lampor och så en sladd till väggen, så att de lyser så himla fint. Själva granen ställs på julgransmattan, och under granen ställer mamma och pappa en tomte.
Sigge envisas med att den nyköpta halmgrisen (som är så himla söt) och den fula blåa plast-smurf-tomten också ska stå under granen.

Inte undra på att det är svårt att låta bli.
Att plocka ner kulorna.
Att släcka lamporna genom att dra ut sladden.
Att dra i änden på glittersnöret så att hela granen snurrar.
Att försöka dra fram en stol till granen så att man når stjärnan.
Och att hämta tomtarna och grisen och leka lite med dem, bara för att det är så kul, särskilt då mamma och pappa bestämt att jag inte får leka med dem.

Men så igår, när jag trotsade förbudet och hämtade tomten, så kommer mamma. Jag lekte lite fint med tomten. Dra-av-tomteluvan-och-skratta-åt-tomtens-kala-hjässa-leken.
Vi soffbordet stod jag och var fullt upptagen med denna lek. Då säger mamma skarpt:
"nej, Elton. Tomten ska va under granen!" 

Så jag hämtar helt sonika granen istället. Drar den lite försynt i julgransmattan. Tyvärr var ju sladden till slingan för kort så granen nådde ju inte fram. Längre sladd nästa jul, det är mitt förslag. Så att granen blir mer flexibel.//Elton.

Aldrig får man ha skoj.

1 kommentar: