måndag 28 juni 2010

Om hur en hund förstörde vår mysiga utflykt

Som bolåne-kund i Nordea, fick man en sommarhälsning.
En glasscheck att lösa ut mot GBglassar på valda försäljningsställen.
En morgon nyligen gick jag och barnen till en lekplats och sen vidare genom Berga koloniområde och bort till Pressbyrån där vi köpte oss varsin glass..
På vägen hem går jag med vagnen med Elton i. Sigge går lite bakom mig på cykelvägen och äter på sin glass.
Vi möter en ung tjej med en hund i sånt där rullkoppel.
Hunden går liksom och släpar ganska långt bakom ägaren.
Jag vänder mig om för att kolla så att inte Sigge får för sig att gå fram till hunden eller så. Ser hur hunden gör ett ryck och hoppar upp mot Sigge, och tar hans glass ( och resten tappades på gatan)
Sigge börjar gråta, Ägaren rycker till sig hunden och säger helt nonchalant "ojdå, hade han en glass?"
SEN GÅR HON.
Sigge är jätteledsen. En utländsk gammal tant kommer precis bakom och har sett alltihopa. Hon försöker också trösta Sigge, skriker och gormar åt hundägaren att hon ska stanna och köpa Sigge en ny glass.
Men hon bara gick.............. Låtsades att hon inte hörde.
Dålig stil, även om hon nu inte hade pengar med sig på promenaden till att köpa Sigge en ny glass, så kan man faktiskt stanna och be om ursäkt!
Det är väl det minsta man kan göra.
Väl hemma fick i alla fall Sigge en ny glass...

3 kommentarer:

  1. Det var ju inte hundens fel,synd om den som hade en sån dålig matte.Hoppas Sigge inte blir hundrädd nu. Pussa prinsarna från mej.

    SvaraRadera
  2. Usch vad tråkigt! Stackars Sigge. Dessutom är det ju långt ifrån Ok att en hund hoppar upp på det viset mot någons ansikte. Den nonchalansen ni stötte på hos denna människa är inte OK. Dessutom var det ett barn som drabbades. Hur ska vi kunna lära våra barn vad som är rätt och fel när vissa beter sig så. All heder till damen som stannade och ropade på hundägaren. Fler såna i vårt samhälle som vågar!!!

    SvaraRadera
  3. "Dessutom är det ju långt ifrån Ok att en hund hoppar upp på det viset mot någons ansikte"... Än en gång - hundar är inte människor. Tyvärr händer sådana saker. Vad ska man göra? avliva hunden - nej. Så själva beteendet att en hund hoppar upp i ansiktet är svårt att göra ngt åt.. är därmed svårt att säga om det då är ok eller inte ok. Ur hundens synvinkel ganska självklart - för det är glassen han vill ha, inte ansiktet. MEN som vi är ganska enade om här så vad ägaren fruktansvärt nocchalant - och det är sådana ägare som förstör för hundägare... samhället isolerar oss mer och mer.

    SvaraRadera