måndag 7 juni 2010

Syrensaft

Jag har ju kokat SYRENSAFT

Här kommer receptet:

1 sats, ca 3 liter
40 blomklasar av syren
2 citroner
30 g citronsyra
2 liter vatten
2 liter socker
ev konserveringsmedel

Skölj blomklasarna och repa av blommorna. Lägg i hink. Tvätta citronerna och hyvla av det gula på skalet. Lägg dettta tillsammans med saften från citronerna i hinken. Strö över citronsyra.
Koka upp vattnet med sockret. Häll den heta lagen över blommorna.
Låt svalna. Då den är kall, ställs den i kylskåp övertäckt i två dygn.

Efter två dygn silas saften. Hälls på rengjorda flaskor. Förvaras mörkt och kallt.
Konserveringsmedel behövs om saften ska förvaras länge.
Ett annat bra sätt är att frysa saften.

Färgade blommor ger mer färg på saften än vita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar