torsdag 24 mars 2011

Tranan på inmarsch

Nu är tranan på inmarsh i det Olinska hemmet. Ett hem i kaos, Hemmet som nån glömde. Eller liksom inte orkade engagera sig i längre. Om 6 dagar flyttar vi. Ingen orkar längre städa eller plocka. Här är det just nu liksom anarki. Om tranan har några reservationer träder de möjligen in nu.
Sigge envisades med att hänga upp en foppatoffla istället för en strumpa. Sen ville han att vi tog ner jul-lådan för att hitta jul-strumpan som Elton kunde ha. Men jag sa att en raggsocka dög gott och väl. Sigges nästkommande stora bekymmer var huruvida tranan skulle komma in genom hans vädringsfönster eller ej, ty tranor är ju ganska stora, det visste han. Så vi fick öppna på vid gavel.
Nästa grej för Sigge att fundera på var angående vart tranan skulle ställa sin kvast. Det känns som om vi missat något i informationen där. Man jag orkade inte bry mig. Men om vi har tur kanske tranan har meden kvast och hjälper oss att städa lite. Det skulle ju liksom vara välkommet. Ett par godisbitar i strumporna ( ja foppatofflan) och så en storstädning av hemmet, liksom.
Som min vän M sa: jag skriver en lapp:
 "skit i godiset, städa istället"

Sen är det ju bara att hålla tummarna

3 kommentarer:

  1. Haha ja här hemma är tranan något sen. Eftersom den hälft av familjen som är över 20år, som har koll på saker här hemma inte är inbiten smålänning glömde vi liksom bort tranan. Den andra delen som faktiskt är smålänning han ja.. han har noll koll.
    så vår trana flög vilse (då godisskåpet var tomt) och kommer en dag försent.
    TUR att barnen inte ska till dagis idag ju ;0)))

    SvaraRadera
  2. Trana?
    Först tänkte jag att du skulle ha barn igen, men sen kom jag på att det är storken som kommer med dem!
    Va e det för tradition med tranan? Antar att det har med vårdagjämningen att göra?

    SvaraRadera
  3. Vi glömde hänga upp strumpor igår kväll, men vår trana var ändå försenad och hittade inte hit förrän mitt på dagen.Tranan fann på råd och placerade godiset i strumplådorna!!

    SvaraRadera